1.Стари пластмасови контейнери Разходете се през вашата колекция от контейнери за

...
 
1.Стари пластмасови контейнери
Разходете се през вашата колекция от контейнери за
Коментари Харесай

10 неща, които трябва да изхвърлите веднага!

 

1.Стари пластмасови контейнери
Разходете се през вашата сбирка от контейнери за храна и с чисто сърце хвърлете всичко направено от транспарантна твърда пластмаса. Тези типове пластмаса могат да съдържат ВРА. Въпреки, че актуалните производители на пластмаси го изключват от техния състав, старите към момента могат да бъдат отровени от него. Не ги нагрявайте в микровълнова фурна, тъй като нездравословното вещество ще стартира бързо да се отделя от пластмасата. Стъклените контейнери са най-сигурната опция.

 антибактериален сапун
В допълнение, потреблението на подобен сапун може да докара до резистентност на бактериите към антибиотици

2.Антибактериален сапун
Антибактериалният сапун не е по-ефективен от елементарния, а даже по-вреден.
Лабораторни проучвания на триклозана, дейната съставна част на антибактериалните препарати за разчистване, демонстрираха, че тя може да промени хормоналния баланс при животните.

3.Диетична сода
Сензационно изследване, оповестено в списание Nature , демонстрира, че нехранителните подсладители- захарин, сукралоза, аспартам и други, могат да навредят на потребните чревни бактерии, които играят значима роля в обмяната на субстанции.

4.Износените спортни маратонки
В множеството случаи маратонките за тичане би трябвало да се сменят на всеки 350-650 километра. За бегачите, които минават 50 километра на седмица, би трябвало да сменяте маратонките си на всеки 2-3 месеца.

 исносени маратонки
Когато спортните обувки се изтъркат, губят свойствата си и престават да защищават краката от конфликт с повърхността. Това значи, че се усилва риска от пострадване

5.Четка за зъби
Ако почиствате зъбите си заран и вечер, както се чака, тогава вашата четка за зъби губи формата си по-бързо, в сравнение с бихте желали. Зъболекарите предлагат да я сменяте на всеки 3 месеца. Старите четки се оправят по-трудно при премахването на плаката.

6.Ненужните движимости
Живеем в веществен свят, който от време на време стартира да ни заобикаля неконтролируемо с неща, които нямат нито практическа функционалност, нито доставят наслаждение. Колкото повече вашата къща е цялостна с отпадъци, толкоз по-трудно е да се концентрирайте върху значимите неща. Чувствайте се свободни да изхвърляте всичко, което ви нервира: 1 чорап, „ колектори за отпадък “ в кухненските шкафове и други.

7.Дрехи, които не носите
Вижте в килера. Колко от тези неща не сте носили тази година? Много от тези, които смъкват килограми, оставят повече облекла за „ бъдеща приложимост “, а тези, които са се възстановили, деликатно съхраняват прекомерно тесни дънки от студентската си епоха, надявайки още веднъж да ги облекат някой ден.

 гердероб
Такива облекла могат да причинят безпокойствие и отчаяние.

8.Стари артикули в хладилника
Просто предписание по отношение на бързо развалящите се артикули: ядете, хвърляйте, замразявайте. Листерия, която може да се появи в хладилника за 1 седмица, може да докара до менингит, импровизиран аборт и даже гибел.

9.Стара козметика
Течната козметика, в това число и спиралата, може да се трансформира в обичаното място за бактерии. Офталмолозите поучават да се отървате от остарялата козметика 2-3 месеца след отварянето и. В спиралата, бактериите попадат по миглите и стартират да се развъждат интензивно в удобна влажна среда.

10.Мръсни контейнери за контактни лещи
Използването на нечисти контейнери за контактни лещи е главен фактор за зараза на очите.Трябва да се сменят на всеки 3 месеца и всекидневно да се чисти, суши и сменя разтвора.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР